Syntra Limburg

Bouw van opleidingscentrum T2-campus te Waterschei, Genk.


KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE
Uittreksel uit de officiële tekst. Gelieve de volledige officiële tekst in bijlage te raadplegen.
AFDELING I. AANBESTEDENDE DIENST
Syntra Limburg
Herkenrodestraat 20, BE-3600 Genk
Contact: De heer Jos Dreesen
E-mail: dreesen.jos@telenet.be
Internet adres(sen):
www.syntra-limburg.be
AFDELING II. VOORWERP VAN DE OPDRACHT
II.1. BESCHRIJVING
II.1.1. Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming:
Bouw van opleidingscentrum T2-campus te Waterschei, Genk
II.1.2. Korte beschrijving van de opdracht of de aankoop/aankopen:
SYNTRA Limburg is aanbestedende overheid voor de CVBA T2-campus in oprichting met als kernpartners:
- de Stad Genk-via haar Autonoom Gemeentebedrijf (AGB Genk)
- VDAB
- SYNTRA Limburg
Dit is de eerste stap in een tweetrapsprocedure, namelijk de selectieprocedure om te komen tot 5 kandidaten die in augustus uitgenodigd zullen worden voor het opmaken van een prijsofferte (gunningsprocedure).
De kandidaten kunnen een volledig selectiedossier bekomen op aanvraag via E-mail bij de aanbestedende overheid. (dreesen.jos@telenet.be)
In dit selectiedossier wordt volledige toelichting gegeven over het project.
Indicatieve planning van het project:
27.04.2016: Publicatie
03.06.2016: Opening kandidaturen
11.08.2016: Verzending van het gunningsdossier aan de geselecteerde kandidaten
22.09.2016: Indiening en opening van de offertes
21.12.2016: Start der werken
Nieuwbouw van een Opledingscentrum met een bruto vloeroppervlakte van ± 24.000 m².
Het gebouw omvat een 60-tal leslokalen en 5 grote labo's. De bouwheer kiest voor een duurzaam gebouw dat eenvoudig en bescheiden oogt, maar tegelijkertijd intelligent in elkaar zit. Ook akoestiek is een aandachtspunt. Het gebouw straalt een duidelijk verhaal van vernieuwing, samenwerking en technologie uit. Naast de energetische aspecten van het gebouw werden ook andere aspecten van duurzaamheid zoals bereikbaarheid, toegankelijkheid, multi-inzetbaarheid en innovatief design in rekening gebracht. Daarnaast wordt ook grote waarde besteed aan het ontwerp. Een gebouw waar het onderhoud beperkt blijft en waarbij de ruimtelijke enscenering en gebruikskwaliteit van die aard zijn dat divers gebruik mogelijk is. Ook wordt belang gehecht aan een gezond binnenklimaat: gezonde luchtkwaliteit, akoestiek, visuele behaaglijkheid, toegankelijkheid, aandacht voor groen, afvalbeheer, beperken van transport en waterbeheersing. Qua materiaalgebruik werd gekozen voor materiaal dat beperkt is in onderhoud en vervanging, met mogelijkheden voor montage en demontage en eenvoudig te recycleren. Een innovatieve opleidingsomgeving wordt gecreëerd: geen klassikale opstelling maar een toepassingsgerichte opstelling in grote ruimtes (werkateliers, labo's .). De opleidingsruimte ademt zichtbaar techniek en technologie. Er werd gekozen voor een open en doorlopende inkomhal waar ook beurzen en events kunnen georganiseerd worden. Het concept vertrekt vanuit een centrale hal in de vorm van een atrium, het ruimtelijk en sociale hart van de campus die alle interne en externe ontsluitingen combineert. De inrichting van de cascade maakt het mogelijk om meerdere publieke activiteiten op de verdiepingen te organiseren.
De campus werd zo ontworpen dat een maximale interactie met het parklandschap wordt gerealiseerd. De leslokalen en onderste bouwlagen staan in direct visuele interactie met de werkplaatsen zonder geluidhinder.
De opdracht omvat :
Deel 1, ruwbouw, afwerking en algemene coördinatie der werken.
Dit deel omvat alle voorafgaande sloopwerken en voorbereiding van het bouwterrein, grondwerken, structuurwerken, metselwerken, rioleringswerken, dakwerken en buitenschrijnwerk. Alle afwerkingen zoals pleisterwerken, lichte wanden en plafonds, binnenschrijnwerk, vaste uitrustingen en schilderwerken, . (niet limitatief), maken eveneens deel uit van dit deel. De coördinatieopdracht, zijnde alle taken en verantwoordelijkheden die betrekking hebben op de coördinatie in tijd en ruimte tussen de verschillende delen van de Opdracht, behoort eveneens tot het takenpakket van de Aannemer.
Deel 2, elektriciteit, data en veiligheidsinstallaties.
Dit deel omvat alle elektrische -, data- en veiligheidsinstallaties binnen en buiten het gebouw. De aannemer aan wie dit deel van de werken wordt toegewezen, en die als onderaannemer van de algemene hoofdaannemer zal optreden, zal als Aangeduide Onderaannemer worden vermeld in de Aanvraag tot Deelneming, voor zover deze voor de Kandidaat noodzakelijk is om aan de kwalitatieve selectievoorwaarden te voldoen.
Deel 3, HVAC, sanitair en brandbestrijdingsinstallaties.
Dit deel omvat alle verwarmings-, ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties met inbegrip van alle elektrische voorzieningen hiertoe, alsook het gebouwbeheersysteem. Daarnaast omvat dit deel alle sanitaire- en brandbeveiligingsinstallaties binnen en buiten het gebouw met inbegrip van de pompinstallaties en alle elektrische voorzieningen hiertoe. Ook de sprinklerinstallatie maakt deel uit van dit deel. De aannemer aan wie dit deel van de werken wordt toegewezen, en die als onderaannemer van de algemene hoofdaannemer zal optreden, zal als Aangeduide Onderaannemer worden vermeld in de Aanvraag tot Deelneming, voor zover deze voor de Kandidaat noodzakelijk is om aan de kwalitatieve selectievoorwaarden te voldoen.
Deel 4, liften.
Dit deel omvat de liftinstallaties binnen het project. De aannemer aan wie dit deel van de werken wordt toegewezen, en die als onderaannemer van de algemene hoofdaannemer zal optreden, zal als Aangeduide Onderaannemer worden vermeld in de Aanvraag tot Deelneming, voor zover deze voor de Kandidaat noodzakelijk is om aan de kwalitatieve selectievoorwaarden te voldoen.
Deel 5, omgevingsaanleg.
Dit deel omvat onder meer de grondwerken ten behoeve van de terreinaanleg, terreinverhardingen en bijhorende rioleringswerken, groenaanleg en buitensignalisatie (niet limitatief).
De aannemer aan wie dit deel van de werken wordt toegewezen, en die als onderaannemer van de algemene hoofdaannemer zal optreden, zal als Aangeduide Onderaannemer worden vermeld in de Aanvraag tot Deelneming, voor zover deze voor de Kandidaat noodzakelijk is om aan de kwalitatieve selectievoorwaarden te voldoen.
AFDELING IV. PROCEDURE
IV.1. TYPE PROCEDURE
Niet-openbaar.
AFDELING VI. AANVULLENDE INLICHTINGEN
VI.4. OVERIGE NADERE INLICHTINGEN:
TERECHTWIJZEND BERICHT nr. 02
Opdracht : Bouwen van een Opleidingscentrum T2-Campus te Genk
bouwadres : Thor park, 3600 Genk
Aan alle gegadigden,
Onderstaand bericht vormt een tweede verduidelijking op de selectieleidraad dd. 27 april 2016, aangaande het bouwen van een Opleidingscentrum T2-Campus te Genk.?
Dit bericht, met inbegrip van haar bijlage, dient beschouwd te worden als integraal deel uitmakend van dit selectiedossier.
1. Erkenningsvoorwaarden
(ref. Selectieleidraad § III.5, 2de lid).
Vraag:
In welke klasse mogen we delen 2 t.e.m. 5 onderbrengen ?
Voor deel 1 : ruwbouw, afwerking en pilootaanneming is de klasse bekend, nl. klasse 8.
Antwoord :
De delen 2 t.e.m. 5 kunnen op basis van de ramingen worden verondersteld te behoren tot de hiernavolgende klassen:
Deel 2, elektriciteit, data en veiligheidsinstallaties : klasse 6
Deel 3, HVAC, sanitair en brandbestrijdingsinstallaties : klasse 8
Deel 4, Liften : klasse 1
Deel 5, Omgevingsaanleg : klasse 4
De klasse wordt evenwel definitief bepaald in functie van het offertebedrag en dus niet in de selectiefase.
2. Aangeduide onderaannemers
(ref. Selectieleidraad § III.5, 2de lid).
Vraag:
Moet er voor Deel 4 : Liften en Deel 5 : Omgevingsaanleg een onderaannemer vermeld worden bij de kandidatuur en voor welke klasse.
Antwoord :
De opgave van onderaannemers is niet verplicht in deze fase van de selectie- en gunningsprocedure.
De opgave van Aangeduide Onderaannemers en / of Derde Entiteiten is verplicht, voor zover deze voor de kandidaat noodzakelijk zijn om aan de vereiste selectievoorwaarden te kunnen voldoen.
Wat betreft de vereiste klasse : zie het eerste antwoord van dit Terechtwijzend Bericht.
3. Getuigschrift goede uitvoering
(ref. Bijlage 5, Model Referenties).
Vraag:
Volgens bijlage 5 dient de opdrachtgever van de opdrachtgever van de referentieprojecten dit document te ondertekenen. Wij veronderstellen, dat indien wij een getuigschrift van goede uitvoering van onze referenties toevoegen, getekend door de bouwheer, voldoende is.
Antwoord :
Het bijgevoegde Model Referenties bevat een aantal zeer specifieke elementen en aandachtspunten.
De getuigschriften van goede uitvoering van uw referenties waarover u reeds beschikt, getekend door de bouwheer, kunnen slechts volstaan voor zover zij minstens dezelfde gegevens attesteren als degene die voorkomen op het Model Referenties.
4. Minimumeisen inzake financiële en economische draagkracht
(ref. Selectieleidraad § III.5).
Vraag:
Ter inleiding van de paragraaf III.5 staat vermeld dat een kandidaat zich kan beroepen op de financiële en economische draagkracht en/of op de technische bekwaamheid van een derde entiteit.
Dit impliceert dat een Kandidaat die zelf niet voldoet aan de minimumeis inzake financiële en economische draagkracht (minimale omzet van 100 miljoen euro voor elk van de laatste 3 boekjaren) een beroep kan doen op een derde entiteit (bijv. zijn moedermaatschappij), indien deze wel aan die minimumeis voldoet, mits voorleggen van een gehandtekende verklaring van die derde entiteit. Klopt dit ?
De Kandidaat moet dus geen Samenwerkingsverband aangaan, onder de vorm van een Tijdelijke Handelsvennootschap, om te voldoen aan deze eis, indien de Kandidaat zich kan beroepen op een derde entiteit ?
Indien het antwoord "ja, toch wel" is op deze laatste vraag, vormt het dan een probleem dat de derde entiteit (in casu de moedermaatschappij) niet over een geschikte erkenning beschikt, maar de kandidaat zelf wel ?
Antwoord :
Overeenkomstig artikel 74 KB Plaatsing van 15 juli 2011 kan een kandidaat of inschrijver zich beroepen op de draagkracht van andere entiteiten en dit ongeacht de juridische band met die entiteiten. In dat geval toont hij de aanbestedende overheid aan dat hij zal beschikken over de voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijke middelen, door overlegging van de verbintenis van deze entiteiten om de kandidaat of inschrijver dergelijke middelen ter beschikking te stellen. Wanneer een kandidaat of inschrijver zulks wenst te doen voor het beantwoorden aan de minimumeis inzake de omzet moet voldaan zijn aan de hiervoor beschreven voorwaarden. Het is in dat geval niet vereist dat de kandidaat of inschrijver en de entiteit op wiens financiële draagkracht een beroep wordt gedaan een Samenwerkingsverband vormen. De derde op wiens financiële draagkracht beroep wordt gedaan, mag zich bovendien niet bevinden in een van de door artikel 61 KB Plaatsing beschreven uitsluitingsgevallen.
VI.5. DATUM VAN VERZENDING VAN DEZE AANKONDIGING: 25/5/2016

Annonces similaires du BDA :