AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT
Uittreksel uit de officiële tekst. Gelieve de volledige officiële tekst in bijlage te raadplegen.
AFDELING I. AANBESTEDENDE DIENST
Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - Afdeling Kust
Vrijhavenstraat 3 , BE-8400 Oostende
Contact: Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - Afdeling Kust
ir. Kathleen Bernaert, afdelingshoofd
Tel: +32 59554211 Fax: +32 59507037 E-mail: kust@vlaanderen.be
Internet adres(sen): www.afdelingkust.behttps://enot.publicprocurement.be/enot-war/preViewNotice.do?noticeId=232600https://eten.publicprocurement.be/etendering/viewWorkspacesBasedOnExtUrl.do?wsName=AFD KUST-214.045-F03&userType=SUPPLIER&language=nl
AFDELING II. VOORWERP VAN DE OPDRACHT
II.1. BESCHRIJVING
II.1.1. Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming:
Knokke-Heist - Sluis. Duurzaam behoud en uitbreiding van het Zwin als natuurlijk intergetijdengebied - bouw nieuwe Zwindijk
II.1.2. Type opdracht en plaats van uitvoering van de werken, plaats van levering van de goederen of verlening van de diensten:
Type opdracht: Werken.
Belangrijkste plaats van uitvoering van de werken: Knokke-Heist - Sluis
II.1.4. Korte beschrijving van de opdracht of de aankoop/aankopen:
Knokke-Heist - Sluis
Duurzaam behoud en uitbreiding van het Zwin als natuurlijk intergetijdengebied - bouw nieuwe Zwindijk
Het project voor een duurzaam behoud en een uitbreiding van het Zwin heeft een tweeledige doelstelling:
- Een beleidsmatige doelstelling die gericht is op de creatie van voldoende natuur in het Schelde-estuarium om de natuurlijkheid van het estuarien systeem te verbeteren. Wat het Zwin betreft gaat het dan specifiek over het mondingsgebied. Concreet houdt de beleidsmatige doelstelling in dat er meer oppervlakte estuariene natuur dient te worden gecreëerd, zoals vastgesteld in het Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Vlaamse Gewest betreffende de uitvoering van de Ontwikkelingsschets 2010 Schelde-estuarium (21 december 2005).
- Een technische doelstelling die gericht is op het duurzaam behoud van het intergetijdengebied dat bescherming geniet in het kader van de Europese natuurwetgeving (Besluit Internationale Zwincommissie, opgenomen in het verslag van 11 juni 2001). In essentie komt het erop neer de verzanding tegen te gaan. Op die manier wordt een gunstige staat van de instandhoudingsdoelstellingen gerealiseerd en bewaard.
De opdracht omvat aldus volgende niet-restrictieve lijst:
- de voorbereidende werken:
het uitzetten van de tracés van de werken,
het (omzichtig) rooien van beplantingen, struiken en bomen,
op- en afbraakwerken van buisleidingen, afrasteringen en kleine kunstwerken;
- de grondwerken nodig voor:
het verwezenlijken van dijkwerken;
het herprofileren en aanleggen van waterlopen;
het transporteren van de vrijgekomen grond
het aanleggen van broedvogeleilanden, terpen, strandhaken;
- het construeren van een vlonderpad;
- het construeren van een brugconstructie;
- het construeren van uitkijkpunten
- het verstevigen van bodem en oevers;
- aanleg van dienstwegen;
- aanleg van rioleringen en drainage;
- het construeren van een pompgebouw en aanhorigheden (burgerlijke bouwkunde);
- het aanleggen van een uitwateringsconstructie inclusief de aanleg van een vistrap.
II.2. TOTALE DEFINITIEVE WAARDE VAN DE OPDRACHT/OPDRACHTEN:
12701610.34 EUR Incl. BTW .
AFDELING IV. PROCEDURE
IV.1. TYPE PROCEDURE:
Openbaar.
IV.2. GUNNINGSCRITERIA:
Laagste prijs.
AFDELING V. GUNNING VAN EEN OPDRACHT
Opdracht nr Knokke-Heist-Sluis. Duurzaam behoud en uitbreiding van het Zwin als natuurlijk intergetijdengebied - Bouw nieuwe Zwindijk. Perceel
V.1. Datum van de beslissing tot gunning van de opdracht: 04/02/2016
V.3. Naam en adres van de ondernemer aan wie de opdracht is gegund:
THV Aertssen - Artes Depret
Laageind 91
2940 BE Stabroek
AFDELING VI. AANVULLENDE INLICHTINGEN
VI.2. NADERE INLICHTINGEN
Gunning van de overheidsopdracht aan THV Aertssen - Artes Depret, Laageind 91 te 2940 Staboek voor een totaalbedrag van 12.701.610,34 euro waarvan MDK-afdeling KUST 5.270.707,34 euro financiert.
Bestek nr. 16EH/14/08
Het project wordt gerealiseerd voor rekening van 5 betrokken opdrachtgevers:
1. Vlaamse overheid - agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - afdeling Kust ;
2. Vlaamse overheid - agentschap voor Natuur en Bos ;
3. Vlaamse overheid - Vlaamse Milieumaatschappij ;
4. Oostkustpolder (voorwaardelijk);
5. Provincie Zeeland .
Art. 90, §1 Indiening offertes
Art. 90, §1 Elektronische indiening offertes
De offertes moeten elektronisch worden ingediend via de e-tendering website
https://eten.publicprocurement.be die de naleving waarborgt van de voorwaarden van art. 52, §1 K.B. Plaatsing. Meer informatie kan verkregen worden op de website http://www.publicprocurement.be of via de e-procurement helpdesk op het nummer +32 (0)2 790 52 00.
De met elektronische middelen ingediende offertes moeten worden opgemaakt in een afdrukbaar Pdf- formaat. De maximale grootte per document is 80 MB. Een te groot document kan worden opgesplitst in meerdere deeldocumenten. Het geheel van alle documenten mag evenwel niet groter zijn dan 350 MB.
De samenvattende opmeting wordt via een Excel-bestand ter beschikking gesteld. De inschrijver maakt gebruik van dit bestand voor het invullen van zijn samenvattende opmeting. Aan dit bestand mogen geen wijzigingen worden aangebracht met uitzondering van het invullen van de grijze invulvelden. De inschrijver dient het ingevulde Excel-document te converteren naar een afdrukbaar pdf-bestand. Zowel het Excel- als het pdf-bestand moeten worden opgeladen en ingediend via e-tendering. Bij tegenstrijdigheid tussen beide bestanden, wordt het pdf bestand geacht de werkelijke bedoeling van de inschrijver te zijn en is het pdf bestand aldus het enige rechtsgeldige.
U kunt als buitenlandse inschrijver de offerte en alle bijhorende documenten ondertekenen met een gekwalificeerd certificaat dat u kunt aankopen via een private actor en dat door de applicatie herkend wordt als een geldig certificaat dat geschikt is voor het plaatsen van een wettelijke digitale handtekening ofwel met een elektronisch middel, aangekocht bij een private actor en waarvan zij zelf garanderen dat dit voldoet aan alle wettelijke voorwaarden:
- Gekwalificeerde certificaten, die geschikt zijn voor het plaatsen van een wettelijke digitale handtekening, kunnen aangekocht worden bij private actoren. Voor meer informatie over deze private actoren, kunt u terecht op e.procurement@vlaanderen.be of +32 (0)2 553 76 57. Er dient wel te worden opgemerkt dat het enige tijd in beslag kan nemen vooraleer u de drager met uw gekwalificeerd certificaat ontvangt. Koop dus tijdig uw certificaat aan.
- Wanneer de buitenlandse inschrijver een eigen elektronisch middel gebruikt om de handtekening te plaatsen, garandeert hij zelf dat deze handtekening voldoet aan de voorwaarden van artikel 52, §1, 1° K.B. Plaatsing. Deze elektronische handtekening moet aldus conform zijn met de regels van het Europees, en het daarmee overeenstemmend nationaal, recht inzake de geavanceerde elektronische handtekening met een geldig gekwalificeerd certificaat, waarbij deze handtekening werd gerealiseerd via een veilig middel voor het aanmaken van een handtekening.
Gelieve ook alle nuttige informatie over het gebruikte elektronische middel aan de offerte toe te voegen opdat de aanbestedende overheid kan nagaan of het gebruikte elektronische middel geldig is en conform is met de bepalingen in de regelgeving.
Er mag geen gebruik worden gemaakt van een dubbele elektronische zending noch van een veiligheidskopie.
A.1. ALGEMENE INFORMATIE
Door het indienen van een offerte aanvaarden de inschrijvers onvoorwaardelijk de inhoud van de opdrachtdocumenten en aanvaarden ze door de bepalingen ervan gebonden te zijn. Indien een inschrijver in verband met de inhoud van de opdrachtdocumenten rechtmatigheidsbezwaren heeft, dient hij dat schriftelijk en per aangetekende brief uiterlijk tien kalenderdagen voor de opening van de offertes bekend te maken aan de aanbestedende overheid met omschrijving van de redenen.
De teksten van dit bestek vervolledigen, wijzigen of vervangen de teksten van:
1) de overeenkomstige bepalingen van de toepasselijke regelgeving
2) het Standaardbestek administratieve bepalingen van toepassing voor de Standaardbestekken 250 (Wegenbouw), 260 (Kunstwerken en Waterbouw) en 270 (Elektromechanische uitrustingen) .
De nummers van de artikels waarnaar verwezen wordt, stemmen overeen met de nummers van de artikels van :
- De wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni 2006, B.S.15 februari 2007
- Het koninklijk besluit plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren van 15 juli 2011, B.S. 9 augustus 2011 (K.B. plaatsing)
- Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, B.S. 14 februari 2013 (KB uitvoering - AUR)
Art. 57 Verbintenistermijn voor de inschrijvers
In afwijking van het standaardbestek, blijven de inschrijvers gebonden door hun offerte gedurende een termijn van 180 (honderdtachtig) kalenderdagen, vanaf de uiterste datum voor ontvangst van de offertes.
Afdeling 1 Vorm, inhoud en ondertekening offerte
Art. 80 Vorm van de offerte
De aandacht van de inschrijver wordt erop gevestigd dat hij zijn offerte en zijn samenvattende opmeting moet invullen op de bij de opdrachtdocumenten gevoegde formulieren.
De inschrijver is verplicht gebruik te maken van e-tendering om hun offerte via elektronische middelen te verzenden. De elektronische handtekening die wordt toegevoegd kan enkel de elektronische handtekening zijn van een persoon die gemachtigd is om de firma voor de betreffende offerte te verbinden.
Art. 81 Inhoud van de offerte
Bij het offerteformulier dienen de volgende documenten te worden gevoegd:
1. De documenten die vereist zijn voor de selectie (toegangsrecht, zie art. 61-66);
2. De documenten die vereist zijn voor de selectie (kwalitatieve selectie, zie art. 67-79);
Financiële en economische draagkracht: erkenningseisen
Technische bekwaamheid: referentielijst
3. De bewijzen dat de personen, die de offerte ondertekenden, statutair of bij volmacht bevoegd zijn om de bedrijven geldig in en buiten rechte te vertegenwoordigen (art. 82, §3 K.B. Plaatsing). Dit gebeurt naargelang de rechtsvorm van de bedrijven door het bijvoegen van één van de volgende documenten:
uittreksel of kopie van de statutaire clausule i.v.m. de vertegenwoordigingsbevoegdheid en een kopie van de akte of afschrift van de notulen van de algemene vergadering, zoals verschenen in het B.S., houdende benoeming van de bestuurders;
volmacht om het bedrijf te vertegenwoordigen of om bevoegdheid door te geven aan een ander persoon;
voorleggen van benoemingsbesluit van zaakvoerder;
andere documenten ter staving van de bevoegdheid;
4. De samenvattende opmeting (zie art. 83). Deze moet worden toegevoegd zowel als .pdf bestand én als .xls bestand;
5. Technische nota waarin het voorstel van plan van aanpak wordt beschreven omtrent:
Het baggeren van de hoofdgeul (waarbij de hoofdgeul niet kan worden afgedamd);
Fasering/planning van de werken (waarbij rekening gehouden wordt met de in het bestek vermelde randvoorwaarden);
Hierin moeten de aspecten betreffende omgevingsomstandigheden en garanties over de beperkingen en randvoorwaarden duidelijk blijken.
6. Het document en de afzonderlijke prijsberekening bedoeld in art. 30, tweede lid, 1° en 2° van het K.B. van 25/01/2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen, met name
een document dat verwijst naar het veiligheids- en gezondheidsplan en waarin de inschrijver beschrijft op welke wijze hij het bouwwerk zal uitvoeren om rekening te houden met dit veiligheids- en gezondheidsplan;
een afzonderlijke prijsberekening in verband met de door het veiligheids- en gezondheidsplan bepaalde preventiemaatregelen en -middelen, inbegrepen de buitengewone individuele beschermingsmaatregelen en -middelen;
Het bijvoegen van deze documenten is essentieel voor de beoordeling van de offerte.
7. Documenten VCO
8. Een duidelijke inhoudsopgave, inclusief logische keuze van bestandsnamen, waarbij alle pagina's van de offerte genummerd dienen te worden.
Art. 76, §1 Uitvoeringstermijnen
De globale uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 36 kalendermaanden.
Volgende deeltermijnen zijn van toepassing:
- Deel 1: 36 kalendermaanden te rekenen vanaf de startdatum vermeld op het aanvattingsbevel;
- Deel 2: 12 kalendermaanden te rekenen vanaf de startdatum vermeld op het aanvattingsbevel. De aannemer wordt er op gewezen dat de uitvoering van Deel 2 in de huidige Zwinvlakte 12 kalendermaanden bedraagt inclusief het broedseizoen doch dat er aldus slechts 8 kalendermaanden effectief beschikbaar zijn voor uitvoering cf. regeling broedseizoen & toeristisch seizoen). De 8 kalendermaanden zijn aldus niet bij voorbaat aaneensluitend;
- Deel 3: 8 kalendermaanden te rekenen vanaf expliciete goedkeuring van het bestuur i.k.v. zettingen (klink) van de nieuwe Zwindijk. Hierbij kunnen verschillende eisen worden opgelegd voor de (onder)fundering en de toplaag (splitverharding) en kan een wachttijd worden opgelegd. De splitverharding in VL en NL moet worden uitgevoerd in één fase;
- Deel 4: 36 kalendermaanden te rekenen vanaf de startdatum vermeld op het aanvattingsbevel m.u.v. de post 0404.20016 verband houdende met grondwerken binnen de contouren van de huidige Zwinvlakte in Nederland waarvoor de uitvoeringstermijn bepaald wordt op 12 kalendermaanden te rekenen vanaf de startdatum vermeld op het aanvattingsbevel conform Deel 2;
- Deel 5: 36 kalendermaanden te rekenen vanaf de startdatum vermeld op het aanvattingsbevel;
- Deel 6: 12 kalendermaanden te rekenen vanaf de startdatum vermeld op het aanvattingsbevel. Deel 6 kan op bevel van de aanbestedende overheid worden geschorst in functie van de doorvoerleiding en de dijkwerken;
- Deel 7: 3 kalendermaanden (voorwaardelijk deel).
De uitvoeringstermijn wordt in kalendermaanden vastgelegd omwille dat bepaalde werken tijgebonden zijn.
De verkorte uitvoeringstermijn en versnelde uitvoering voor de werken binnen de contouren van de huidige Zwinvlakte in Vlaanderen en Nederland (Deel 2 en Deel 4: post 0404.20016) wordt opgelegd omwille van het feit dat deze werken kaderen binnen het gesubsidieerd Europese LIFE+ natuurproject ZTAR.
- Toeristisch seizoen Vlaanderen en Nederland: 1 juli t.e.m. 31 augustus
- Broedseizoen Vlaanderen en Nederland: 1 april t.e.m. 31 juli
Gedurende het toeristisch seizoen kan doorgewerkt worden mits er geen zwaar werfverkeer plaats vind buiten het projectgebied behoudens schriftelijke goedkeuring van de aanbestedende overheid en de betrokken gemeenten. Tijdens de volledige uitvoeringstermijn dient een fietsverbinding gegarandeerd te worden tussen Vlaanderen en Nederland.
Gedurende het broedseizoen:
- Kan er niet gewerkt worden in de huidige Zwinvlakte: Ter bescherming van beschermde soorten moeten de werken worden uitgevoerd worden tussen begin augustus en eind maart, tenzij omwille van specifieke plaatselijke gesteldheden van het terrein een andere uitvoeringsperiode wordt afgesproken met (en schriftelijk bevestigd) door het ANB;
- Kan er wél gewerkt worden in de Willem-Leopoldpolder maar de werken moeten in deze zone dan starten vóór het broedseizoen en continu worden verdergezet zodat de zone tijdelijk ongeschikt gemaakt wordt als broedgebied.
De aannemer wordt ook op het volgende gewezen: Het Soortenbesluit van 15 mei 2009 beschermt een groot aantal in het wild levende soorten. Ten aanzien van deze soorten is het verboden deze te doden, te vangen of opzettelijk en betekenisvol te verstoren (art. 10 van het Soortenbesluit). Tevens is het verboden nesten of voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van beschermde soorten opzettelijk te vernielen of te beschadigen (art. 14 van het Soortenbesluit). Bij het uitvoeren van werken, moet men er zich van vergewissen dat geen voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van beschermde soorten beschadigd of vernield worden of dat geen beschermde diersoorten betekenisvol verstoord worden.
(Graaf)werken aan de (huidige) primaire waterkering in stormseizoen (1 oktober tot 31 maart) worden niet toegelaten. De aansluiting van de nieuwe dijk met de huidige Internationale Zwindijk (aan landzijde) moet worden gerealiseerd buiten het stormseizoen behoudens akkoord van de aanbestedende overheid en/of de waterkeringsbeheerder en met de nadrukkelijke voorwaarde dat de waterveiligheid niet in het gedrang komt.
De aannemer wordt er op gewezen dat de uitvoering van Deel 2 in de huidige Zwinvlakte 12 kalendermaanden bedraagt inclusief het broedseizoen, en dat aldus er slechts 8 kalendermaanden beschikbaar zijn voor uitvoering. Deze 8 kalendermaanden zijn niet bij voorbaat aaneensluitend.
De inschrijver zal hier rekening mee houden bij het opmaken van de planning en het bepalen van optimale inzet van materieel en personeel.
De inschrijver wordt erop gewezen dat de werken gefaseerd moeten uitgevoerd worden i.f.v. de opgelegde randvoorwaarden. Het aanpassen van de fasering en planning en/of het nemen van noodzakelijke maatregelen zijn een last van de aanneming (zie ook art. 19).
VI.4. DATUM VAN VERZENDING VAN DEZE AANKONDIGING: 04/04/2016